Voorgoed afrekenen met geluidsoverlast
Video Aspect Ratio: 4:1

Laat je dak leven!

Ja, ik wil extra groen creëren voor insecten!

groenpalet tuinhuis groendak geluidsoverlast

Beplanting op je dak is een extra stapsteen naar natuurgebieden voor insecten en vogels

Geef jouw dak mening

Deze nutteloze oppervlakte kan ontzettend veel bieden aan bedreigde diertjes

Van een zwart dak naar een groendak

En...

Doe jezelf een plezier door je lelijke, grijze dak 

OP TE FLEUREN

🦋Insecten🦋
Spelen een hoofdrol in de kringloop van het leven

Creëer een fijne thuis voor henHOE?


 • Tip 1: Maak een ideaal leefgebied voor insecten door je 
 • tuin, balkon/dak  te voorzien van inheemse planten want sinds miljoenen jaren ontwikkelden de insecten een sterke band.

  En rarara… de voorbegroeide groendakmatten van Groenpalet bevatten inheemse plantensoorten zoals Sedum album en Sedum spurium dus voorzien we onze kleinste vrienden van mooie leefgebieden en schuilplekken.

  Een win-win voor iedereen!


 • Tip 2: Gebruik GEEN Gif.
 • Het werkt snel maar je doodt samen met de ongewenste bezoekers even veel gewenste bezoekertjes. Denk maar aan dagpauwogen, bijen en al die andere lievelingen. Verban ongewenste bezoekers door bepaalde kruiden of bloemen te planten, de geur zal hen weghouden.

 • Tip 3: Een sedumdak is een populaire thuishaven voor vogels en insecten. In de zomer gonst het er van bijen en vlinders. En vogeltjes worden aangetrokken door dit buffet aan lekkere hapjes. Voeg eventueel zandheuveltjes, insectenhotel of boomstronken toe om een nog grotere diversiteit aan insecten te  huisvesten.

Op een groendakbasis met sedummix

kan je achteraf nog leuke elementen toevoegen...

Groendak insectenhotel
Boomstronk als extra huisje voor insecten
Prachtige groendaken
Drinkbakjes trekken extra vogels aan
Sedum mix voor groendak
Grote mix sedum, een perfecte basis

Je zwart dak omtoveren tot een stukje natuur loont!

Draag nu je plantje bij en kies voor de aanleg van een groendak

Als je op dit moment zelf een saai plat dak hebt en je hebt gemerkt dat je toch wel meer wilt halen uit zo'n nutteloos en stukje zwarte of grijze oppervlakte!

Dan is een Groenpalet Groendak een leuk idee voor jou

Waarom is een Groenpalet Groendak zoveel beter dan andere systemen?

Het zit als volgt:

Toelichting van de zaakvoerder: 'Dankzij onze eigen gespecialiseerde plantenkwekerij kunnen wij onze groendaken voorzien van een unieke en diverse sedummix-laag!'
Ing. Luc Vermeir- Groenpalet bv

Het is het enige groendak waarbij de plantenkeuze echt afgestemd is op de omgeving en de situatie ter plaatse.


Ik werkte jarenlang aan de perfecte oplossing en toetste dit steeds af bij eigenaars. Telkens werd het resultaat beter en verfijnde ik de plantenkeuze en het gebruikte materiaal. 


Tijdens de ontwikkelingsfase observeerde ik het werk van andere aanleggers maar ik kwam er achter dat de opbouw niet altijd correct verliep en dat afloop van het regenwater verstopte met een overstromend dak tot gevolg. Of dat men toch gekozen had voor de verkeerde plantensamenstelling op de verkeerde plaats waardoor het plantendek niet volledig dichtgroeide en het groendak zijn functionaliteit miste en nauwelijks een habitat vormde voor kleine fauna.

Dankzij onze eigen gespecialiseerde plantenkwekerij kunnen wij een uitgebreide basis-plantensamenstelling bieden!

Wat het Groenpalet Groendak betekent  

bij op sedum groendak groenpalet

Bijen

Zonder bijen geen landbouw! Bijen bestuiven 80% van onze plantensoorten en toch dreigen deze diertjes te verdwijnen. Geef hen extra kansen om te overleven dankzij een bonte mix van sedumplanten op je dak.
Vlinder op sedumdak

Vlinders

Vlinders zijn waardevolle indicatoren van de kwaliteit van ons leefmilieu. Observeer de vlinders op je groendak: Hoe talrijker ze voorkomen hoe gezonder onze leefomgeving. Hou jij ook zo van de pittige vleugelslag van de Atalanta?

Vogels

Vogels verspreiden zaden, kuisen de natuur, houden koraalriffen in leven, inspireren wetenschappers en... vogels zijn goed voor de gezondheid. Want, geef toe, wie wordt er nu niet HAPPY bij het horen van vogeltjes in de buurt.

En ook...

Groendak blij

Feel good

Dat de positieve beïnvloeding van natuur, bijen, hommels, vlinders, geuren en kleuren, een fris groen dak,... op de mentale toestand van de mens groot is, wist je al. Voel deze krachtige oerbron vol energie en ruimte ook in je groene dakomgeving. Doe de test! Ga samen met  vrienden eens lekker uit je dak op je groendak en voel de vipe😎.

groendaken zijn groene eilandjes in de stad

Stapstenen

Groendaken vormen extra stapstenen naar omringende groene zones voor kleine diertjes. Door natuurgebieden onderling te verbinden via groendaken ontstaat er een netwerk van natuurplekjes. Binnen zo een netwerk kunnen dieren en planten zich gemakkelijker verplaatsen.

Gezond

Verander je gehaast leven door meer aandacht te geven aan de traagheid van de natuur, de perfectie van haar groei en bloei...

10% meer groen in je buurt leidt al tot een aanzienlijke zorgkostendaling. Maar wist je dat een groendak ook slaaploosheid en gehoorvermoeidheid kan voorkomen?

Ga jij ook voor een groendak dat meer te bieden heeft?

Ontwikkeld door een sedumdakexpert:

Mijn naam is Luc Vermeir, al sinds 2005 help ik, samen met mijn team, meer dan 1000 gezinnen en bedrijven aan meer insecten en vogels, een beter binnenklimaat en een stiltegebied in hun woning of bedrijfsgebouw via beplanting op hun dak.

Ik ben Industrieel Ingenieur Elektromechanica van opleiding en heb jarenlang mijn eigen plantenkwekerij gerund en specialiseerde mij in Sedum.

In totaal heb ik ruim 100 sedumsoorten opgekweekt en geobserveerd. Maar mijn passie voor sedum en andere succulenten begon zoals bij de meeste mensen toen ik er als jonge knaap de vensterbank van mijn slaapkamer mee sierde.

Dat herinner ik mij nog goed....


...Ik ben 19, student en in tegenstelling tot meeste jongeren van mijn leeftijd zit ik op mijn kamer met hoofd en ziel tussen mijn favoriete planten. Ik stap naar de plaatselijke succulentenclub, Aylostera, en wordt er lid. De kiem is geplant! Mijn liefde voor deze planten groeit en groeit en mijn kennis verdiept zich....


Door mijn technische achtergrond en mijn liefde voor planten zijn onze groendaken een combinatie van bloemenpracht en technisch vernuft.

In mijn nieuwsgierigheid naar de technische aspecten van  goedaangelegde planten-ballast op daken heb ik mij verdiept in de geluiddempende kwaliteiten er van, de beschermende factoren, economische winstgevendheid en niet in het minst de gezondheidsvoordelen van onze groendaken voor jou en je omgeving

Daarnaast ging mijn belangstelling sterk uit naar het creëren van extra habitat voor kleine dieren zoals vogels en insecten die nu steeds meer dreigen te verdwijnen met de wegkwijnende levensnoodzakelijke groenoppervlaktes met inheemse planten. 

Ik deel mijn ervaring graag met jou!

Klanten spreken

'geweldige service'

Hallo Luc
Het is prachtig geworden. Dank voor de geweldige service. Ik heb al collega’s doorgestuurd naar jullie.

Jacqueline  
'een plek met leven in'

Wat een verschil als ik nu uit het raam kijk niet meer dat eentonig grijs en kil dak maar nu een plek met leven in. Ik kijk al uit om de eerste vogels erop te zien rond huppelen🐦🐛🐝

getuigenis Groenpalet Groendak
Karine
'mooi werk geleverd'
Jullie hebben heel mooi werk geleverd, ik ben heel blij met het resultaat.
Hans

Ben jij toe aan de switch van een saaie nutteloze dakoppervlakte naar een levendig  stukje natuur op je dak?

En ben je benieuwd welke voordelen het Groenpalet Groendak jou nog meer biedt?

Ik overloop ze graag met jou...

Concentratie bij thuiswerken

"Sorry Peter, wat zei je? Ik kan je niet goed horen want mijn dak is een drumstel geworden door de hagelbui..." 

Ja zo kan je niet thuiswerken he. Maar met een groendak gaat dat wel, deze plantjes beschermen jouw dak tegen de inslag van hagel. Als dat geen flower power is!

Een goede nachtrust

Ben jij er ook klaar mee dat jij niet in slaap kunt vallen of zelfs keer op keer wakker schrikt van slecht weer?  Een groendak geeft de geluidsisolatie die jij mist. Een groendak dempt het geluid van regen, hagel, vogelpootjes of andere contactgeluiden die via jouw dak je woning binnen komen.

Met een groendak slaap jij tijdens heftige storm lekker door en word jij uitgerust wakker zodat jij met een goed gevoel aan de dag kunt beginnen. Voortaan stap jij enkel nog met het goede been uit bed!

Oorpijn door omgevingsgeluid

Geen oorpijn meer

Heb jij na het horen van een regenbui op jouw dak ook het gevoel alsof je zonder oordoppen naar een 110dB concert bent geweest?

Dan ben jij dringend toe aan de gehoorbescherming die bij jou past: oordoppen voor je dak! Je raadt het al.... een groendak.

Klanten en hun ervaring

“Ons groendak ligt op de keuken, wij merken dat wij tegenwoordig veel minder lawaai hebben bij hagel of een zware regenbui!”
Getuige Groenpaletdak
Karine

Ik ben nog steeds heel tevreden van het groendak. Ik gebruik de ruimte als tuinkantoor.

Inderdaad een enorm verschil wat betreft geluidsdemping, maar nog meer nu met de bescherming tegen de hitte.

En het is dan ook nog eens gewoon mooi.

Carlo

"Over jullie plaatsingsteam niets meer dan lof! De professionaliteit waarmee ze doorwerkten, voor een goede afwerking zorgden en nadien alles heel proper achterlieten, daar kunnen vele anderen een lesje van leren!"

Getuigenis groendak

Kris

+

Financieel Comfort

Welke kosten kan je de komende 10 jaar voorkomen?

 

⬇Bespaar⬇

Energiefactuur

1800

Dakbedekking

3875

Aircokosten

2140

Slaappillen

1570

Je leest het goed!

Een Groenpalet Groendak kan je ook heel wat onkosten besparen!

Besparen?

Hoe dan?

#1 Bespaar tot €180/ jaar aan energiekosten voor verwarming

Wist je dat groendaken met een hoge bedekkingsgraad je woning niet alleen natuurlijk koelen in de zomer - doordat ze hitte op je dak ongeveer halveren – maar ook in de winter de efficiëntie van jouw dakisolatie verhogen. Een energiebesparing van 10% is daarop geen uitzondering.


Een Groenpalet Groendak staat garant voor een hoge dekkingsgraad waardoor een maximale besparing mogelijk is. Een jaarfactuur van €10 000 (gemiddeld gezin) kan een besparing opleveren van:

60% (verwarming) van €10 000 = €6 000 en 30% (warmteverlies via het dak) daarvan = €1 800. Hierop kan je tot 10% besparen dankzij je groendak. Dat is een besparing €180 per jaar of €1800 elke10 jaar!

#2 Voorkom lekken en/of de kost van een nieuwe dakbedekking (€3875)

Een Groenpalet Groendak voorkomt afbrokkeling van je dakbekleding door UV-straling en grote temperatuurschommelingen. Denk aan een plastiek emmer die jaren buitenstaat, na een tijd wordt die broos en brokkelt af. Dit wil je niet zien gebeuren met je dakbedekking want dan ontstaan er lekken en/of moet je jouw dakbekleding vervangen. Een nieuwe dakbedekking voor een dak van 19m² kost minimaal €3875,56.
Geen aircokosten meer

#3 Geen dure aircokosten meer  (€214/ jaar)

Als gevolg van haar verdampingseffect genereert de vegetatie boven op je dak een natuurlijke afkoeling. Jouw Groenpalet Groendak voelt als een natuurlijke airco zonder de energiekosten en bovendien zonder lawaai.

Een airco gebruik je doorgaans zo'n 8 uur per dag gedurende 40 dagen op een jaar. Voor een mobiele airco met een vermogen van 900 watt komt dat neer op zo'n 288 kilowattuur (kWh). Rekening houdend met de actuele energieprijzen (€0,74/kWh) betaal je dan op jaarbasis zo'n 214 euro. 

Dokterskosten voorkomen

#4 Voorkom dokterskosten en medicatie

Op gezondheid staat geen kostprijs maar toch geven we er vaak veel geld aan uit. Houd lawaai en hitte jou regelmatig uit je slaap en neem je bijna dagelijks slaappillen dan kost jou dat al gauw  €0,43 per tablet, keer 365 dagen = €157
groendak bijen op sedum

Een totale besparing van €9.385 elke 10jaar

🤔

Dat is bijna €10.000 winst elke 10jaar dan zal de aanleg van zo'n groendak wel heel duur zijn...

Niets is minder waar! Heb jij een plat dak dat maximum 30m² groot is? 

Dan heb ik vandaag een interessant voorstel voor jou:

€ 3794

Aanleg Groenpalet Groendak

Laat ons planten op je dak plaatsen voor insecten en vogels. Ontdek hoe jouw woning hierdoor gezonder, beter geïsoleerd en aangenaam stil wordt.

Zonder zorgen want wij regelen alles voor jou, klaren de klus in één dag en ruimen voor we vertrekken alles netjes op.

 • Het geheime ingrediënt voor meer vogels, vlinders en bijtjes
 • Een geweldig uitzicht ipv een grauw grijs dak
 • Gezondere lucht, rust, stilte, aangenaam binnenklimaat

Na enkele jaren jouw investering al terugverdiend!

+

Jouw dak krijgt een fantastische, onbetaalbare,


ECOLOGISCHE WAARDE 

Vlinder op sedumdak

Insecten

Onze groendaken trekken insecten – vooral vlinders en bijen – en vogels aan en bieden zo overlevingskansen aan dieren die anders in stedelijke gebieden niet of veel minder zouden worden aangetroffen.

Vogels

Vooral sedums bieden met hun compacte groeiwijze een geliefde schuilplaats aan kleine diertjes. Vogels komen dan ook graag op bezoek om te snuisteren tussen dit grote aanbod.
groendaken vormen verbinding tussen groene zones

Stapstenen

Maak van je woning een groene brug tussen stad en land.

Steeds meer verharding betekent ook steeds minder natuur, hierdoor krijgen veel dieren en insecten het heel moeilijk. Hoe meer dichtgegroeide groendaken hoe meer stapstenen voor diertjes om de natuurplekken te kunnen bereiken.

Broeikaseffect in onze steden

Urban Heat Island

Gebouwen en verharding in onze steden zorgen voor langere en intensere hete periodes, ook wel het ‘urban heat island effect’ genoemd.

Het enige wat we kunnen doen om dit broeikaseffect te verminderen en uiteindelijk te verhelpen is meer natuur in de stad te introduceren.

Alles staat dicht op elkaar gebouwd waardoor parken vaak moeilijk te realiseren zijn, maar groendaken kunnen bijna overal en zijn een perfecte oplossing om de stad te helpen afkoelen.

Water blijft in de buurt

Lokaal waterbeheer

Een lokale watercyclus is er een waar regenwater op de plek waar het is gevallen uiteindelijk weer wordt gebruikt of verdampt. Een groendak helpt hierbij. Hoe meer regenwater we lokaal vast kunnen houden en langzaam weer afgeven via verdamping, hoe beter we droogteperiodes kunnen bestrijden.

Onze groendaken kunnen ongeveer 35 à 50% van het regenwater opnemen en terug afgeven in de atmosfeer dankzij het gebruik van de juiste beplanting, laagdiktes en gebruikte materialen.

Bijkomend (financieel) voordeel: Je hoeft geen grote waterput of rioleringssysteem te voorzien om het dakwater op te slaan of af te voeren.

Groendak als waterbuffer

Groenblauwpeil

Je bent vast al bekend met het begrip EPC-waarde maar ken jij ook het groenblauwpeil van jouw woning? Deze score geeft jou meer inzicht over de wateropvang, luchtkwaliteit, verkoeling, biodiversiteit en CO2 opslag.

Verbeter de Groenblauwscore dankzij jouw Groenpalet Groendak:

 • Wateropvang: Een goed aangelegd en mooi dichtgegroeid groendak neemt net als een spons regenwater op om het nadien langzaam weer af te geven aan de omgeving via verdamping.
 • Luchtkwaliteit: De vegetatie neemt schadelijke stoffen op uit de lucht zoals fijnstof en zware metalen.
 • CO2-opslag: De luchtkwaliteit rondom jouw groendak wordt eveneens verbeterd doordat de beplantingslaag (koolstofdioxide) CO2 omzet in (zuurstof) O2.
 • Biodiversiteit: Dankzij het gebruik van inheemse bloeiende sedum worden lokale bijtjes aangetrokken.
 • Verkoeling: De waterdamp die ontstaat rondom de beplanting op jouw groendak zorgt voor een lagere omgevingstemperatuur.


Wat kan je van een Groenpalet Groendak verwachten

Besparing

€ 9385 elke 10 jaar

Insecten en Vogels

Brengen leven en feelgood

Gezondheid

Gezondere lucht, rust, stilte, aangenaam binnenklimaat

Technisch ontzorgd

Leun gerust achterover, wij regelen alles. Wij doen de volledige plaatsing van A tot Z en kuisen alles netjes op na afloop van de werken

+

BONUS

PRO Dakinspectie

Professionele Dakinspectie tww €119.95! Helemaal GRATIS wanneer je vandaag bestelt.
hoe sterk is mijn dak

#Bonus

PRO Dakinspectie

Voor de aanleg kom ik persoonlijk nog ter plaatse voor een grondige controle. Visuele en fysieke controle van de bestaande dakdichting. Welke type dakbekleding is er aanwezig? Hoe oud? Is er een extra beschermlaag nodig? Controleren van watertoevoer en afvoer. Hoeveel afvoerputjes zijn er voorzien? Loopt het water voldoende af?  Komen er regenpijpen uit op het dak? Heb je zonnepanelen, last van hitte, opgelegde bouw of renovatie voorwaarden?

Normale kostprijs van dit inspectieonderzoek is €119,95

Totale waarde: Groenpalet Groendak tot 30m² normaal €163,-/m² (€4890,-) + intrinsieke winstwaarde (€9.385,-) + Bonus (€119,95) = 

€14.394,95

Alleen nu voor maar 3794,- 

Dit uitzonderlijk aanbod kunnen we maar heel tijdelijk aanbieden! 

Waarom?

Het voorjaar is het ideale tijdstip voor de aanleg van een groendak, je zal merken dat de plantjes meteen doorgroeien.

We kunnen de technische lagen en de beplanting in één keer aanbrengen en hoeven dus niet terug te keren voor de beplantingslaag. Onze voorbegroeide sedummatten liggen klaar voor gebruik, onmiddellijk verkopen betekent dat we de stockageruimte kunnen gebruiken voor nieuw materiaal. 

We willen je NU laten genieten van een prachtig bloementapijt waarvan de eerste bloemen zich deze maand nog zullen tonen. 

  Beslis VANDAAG en verdien deze zomer al?

  Je weet nu dat een Groenpalet Groendak een zegen is voor jouw directe omgeving dat het de 
  overlevingskansen van vogels en insecten in jouw buurt verhoogt en jou heel wat geld kan besparen en verschillende problemen aanzienlijk kan verminderen (het kan het geluidsniveau van
  de overlast zeker halveren met 5dB, om maar iets te zeggen)!
  Dus waar wacht je nog op?
  Kies voor een groendak dat jouw nachten rustiger maakt, jouw concentratievermogen naar een hoger level tilt, jouw levenskwaliteit verbetert en jou en je gezin gelukkiger maakt dankzij een oase van rust, een zalig binnenklimaat en een stiltegebied in jouw woning.

18 jaar

Toonaangevend in aanleg groendaken

1000+

Tevreden klanten

50-75%

Minder geluidsoverlast


Mooi dak


Totale waarde: € 14.395,-
Nu voor: € 3.794,-

Aanleg Groenpalet Groendak tot 30m² + Bonus

Ontdek hoe jouw woning hierdoor gezonder, beter geïsoleerd en aangenaam stil wordt.

Zonder zorgen want wij regelen alles voor jou, klaren de klus in één dag en ruimen voor we vertrekken alles netjes op.


 • Groenpalet Groendak tot 30m² inclusief: Beschermlaag, drainagelaag, daktuinsubstraatlaag van 6cm dikte, randafwerkingen met daktuingrind en aluprofielen, voorbegroeide plantenlaag met minstens 5 sedumsoorten ➡ normaal €163,-/m² (€4890,-)
 • Intrinsieke winstwaarde (€9.385,-)
 • Bonus (€120,-) Pro Dakinspectie.
 • Stapsteen voor insecten, vogels en andere kleine dieren (t.w.v. €onbetaalbaar,-)
 • Stiltegebied in je woning -5dB vermindering omgevingsgeluid (t.w.v. €onbetaalbaar,-)
 • Opname fijnstof en zware metalen, gezondere luchtkwaliteit (t.w.v. €onbetaalbaar,-)
 • Betere nachtrust dankzij stillere omgeving en minder warm in de zomer (t.w.v. €onbetaalbaar,-)
 • Lokaal waterbeheer: 30-50% opname regenwater en langzame afgifte aan de omgeving via verdamping (t.w.v. €onbetaalbaar,-)⬇ Ga meteen naar een dak vol leven en kleur⬇