Voorgoed afrekenen met geluidsoverlast
Verander je doodse grauwe dak in een levend dak

Meer insecten en vogels op je dak

Deze ooit nutteloze oppervlakte kan ontzettend veel bieden aan bedreigde diertjes

18 jaar

Toonaangevend in aanleg groendaken

1000+

Tevreden klanten

50-75%

Minder geluidsoverlast

Aanleg compleet Groenpalet Groendak tot 30m²

Ontdek hoe jouw woning hierdoor gezonder, beter geïsoleerd en aangenaam stil wordt.

Zonder zorgen want wij regelen alles voor jou, klaren de klus in één dag en ruimen voor we vertrekken alles netjes op.

 • Groenpalet Groendak tot 30m² inclusief: Beschermlaag, drainagelaag, daktuinsubstraatlaag van 6cm dikte, randafwerkingen met daktuingrind en aluprofielen, voorbegroeide plantenlaag met minstens 5 sedumsoorten ➡ normaal €163,-/m² (€4890,-)
 • Intrinsieke winstwaarde (€9.385,-)
 • Bonus (€120,-): Professionele Dakinspectie
 • Stapsteen voor insecten, vogels en andere kleine dieren (t.w.v. €onbetaalbaar,-)
 • Stiltegebied in je woning -5dB vermindering omgevingsgeluid (t.w.v. €onbetaalbaar,-)
 • Opname fijnstof en zware metalen, gezondere luchtkwaliteit (t.w.v. €onbetaalbaar,-)
 • Betere nachtrust dankzij stillere omgeving en minder warm in de zomer (t.w.v. €onbetaalbaar,-)
 • Lokaal waterbeheer: 30-50% opname regenwater en langzame afgifte aan de omgeving via verdamping (t.w.v. €onbetaalbaar,-)

Bestel het groendak nu voor maar € 3.794
Tijdelijk: Gratis inspectiebezoek!

Groendak Aangelegd
Getuigenis groendak

"Over jullie plaatsingsteam niets meer dan lof! De professionaliteit waarmee ze doorwerkten, voor een goede afwerking zorgden en nadien alles heel proper achterlieten, daar kunnen vele anderen een lesje van leren!"

Kris

Het Groenpalet Groendak tot 30m²

Met dit dak ga jij insecten helpen, een aangenaam binnenklimaat en een stiltegebied in je woning creëren.

Laat ons planten op je dak plaatsen voor insecten en vogels. Ontdek hoe jouw woning hierdoor gezonder, beter geïsoleerd en aangenaam stil wordt.

Zonder zorgen want wij regelen alles voor jou, klaren de klus in één dag en ruimen voor we vertrekken alles netjes op:

 • Het geheime ingrediënt voor meer vogels, vlinders en bijtjes
 • Een geweldig uitzicht ipv een grauw grijs dak
 • Gezondere lucht, rust, stilte, aangenaam binnenklimaat


Mooi dak

Insecten
Spelen een hoofdrol in de kringloop van het leven
Creëer een fijne thuis voor hen

Een Groenpalet Groendak trekt insecten – vooral vlinders en bijen – en vogels aan en biedt zo extra overlevingskansen aan dieren die anders in stedelijke gebieden niet of veel minder zouden worden aangetroffen.

Vlinder op sedumdak

Insecten

Onze groendaken trekken insecten – vooral vlinders en bijen – en vogels aan en bieden zo overlevingskansen aan dieren die anders in stedelijke gebieden niet of veel minder zouden worden aangetroffen.

Vogels

Vooral sedums bieden met hun compacte groeiwijze een geliefde schuilplaats aan kleine diertjes. Vogels komen dan ook graag op bezoek om te snuisteren tussen dit grote aanbod.
groendaken vormen verbinding tussen groene zones

Stapstenen

Maak van je woning een groene brug tussen stad en land.

Steeds meer verharding betekent ook steeds minder natuur, hierdoor krijgen veel dieren en insecten het heel moeilijk. Hoe meer dichtgegroeide groendaken hoe meer stapstenen voor diertjes om de natuurplekken te kunnen bereiken.

Broeikaseffect in onze steden

Urban Heat Island

Gebouwen en verharding in onze steden zorgen voor langere en intensere hete periodes, ook wel het ‘urban heat island effect’ genoemd.

Het enige wat we kunnen doen om dit broeikaseffect te verminderen en uiteindelijk te verhelpen is meer natuur in de stad te introduceren.

Alles staat dicht op elkaar gebouwd waardoor parken vaak moeilijk te realiseren zijn, maar groendaken kunnen bijna overal en zijn een perfecte oplossing om de stad te helpen afkoelen.

Water blijft in de buurt

Lokaal waterbeheer

Een lokale watercyclus is er een waar regenwater op de plek waar het is gevallen uiteindelijk weer wordt gebruikt of verdampt. Een groendak helpt hierbij. Hoe meer regenwater we lokaal vast kunnen houden en langzaam weer afgeven via verdamping, hoe beter we droogteperiodes kunnen bestrijden.

Onze groendaken kunnen ongeveer 35 à 50% van het regenwater opnemen en terug afgeven in de atmosfeer dankzij het gebruik van de juiste beplanting, laagdiktes en gebruikte materialen.

Bijkomend (financieel) voordeel: Je hoeft geen grote waterput of rioleringssysteem te voorzien om het dakwater op te slaan of af te voeren.

Groendak als waterbuffer

Groenblauwpeil

Je bent vast al bekend met het begrip EPC-waarde maar ken jij ook het groenblauwpeil van jouw woning? Deze score geeft jou meer inzicht over de wateropvang, luchtkwaliteit, verkoeling, biodiversiteit en CO2 opslag.

Verbeter de Groenblauwscore dankzij jouw Groenpalet Groendak:

 • Wateropvang: Een goed aangelegd en mooi dichtgegroeid groendak neemt net als een spons regenwater op om het nadien langzaam weer af te geven aan de omgeving via verdamping.
 • Luchtkwaliteit: De vegetatie neemt schadelijke stoffen op uit de lucht zoals fijnstof en zware metalen.
 • CO2-opslag: De luchtkwaliteit rondom jouw groendak wordt eveneens verbeterd doordat de beplantingslaag (koolstofdioxide) CO2 omzet in (zuurstof) O2.
 • Biodiversiteit: Dankzij het gebruik van inheemse bloeiende sedum worden lokale bijtjes aangetrokken.
 • Verkoeling: De waterdamp die ontstaat rondom de beplanting op jouw groendak zorgt voor een lagere omgevingstemperatuur.


'een plek met leven in'

Wat een verschil als ik nu uit het raam kijk niet meer dat eentonig grijs en kil dak maar nu een plek met leven in. Ik kijk al uit om de eerste vogels erop te zien rond huppelen🐦🐛🐝

getuigenis Groenpalet Groendak
Karine

Ontwikkeld door een  sedumdakexpert:

Mijn naam is Luc Vermeir, al sinds 2005 help ik, samen met mijn team, meer dan 1000 gezinnen en bedrijven aan meer insecten en vogels, een beter binnenklimaat en een stiltegebied in hun woning of bedrijfsgebouw via beplanting op hun dak.

Ik ben Industrieel Ingenieur Elektromechanica van opleiding en heb jarenlang mijn eigen plantenkwekerij gerund en specialiseerde mij in Sedum.

Al sinds 1994 heb ik in totaal ruim 100 sedumsoorten opgekweekt en geobserveerd. Maar mijn passie voor sedum en andere succulenten begon zoals bij de meeste mensen toen ik er als jonge knaap de vensterbank van mijn slaapkamer mee sierde.

Dat herinner ik mij nog goed....


...Ik ben 19, student en in tegenstelling tot meeste jongeren van mijn leeftijd zit ik op mijn kamer met hoofd en ziel tussen mijn favoriete planten. Ik stap naar de plaatselijke succulentenclub, Aylostera, en wordt er lid. De kiem is geplant! Mijn liefde voor deze planten groeit en groeit en mijn kennis verdiept zich....


Door mijn technische achtergrond en mijn liefde voor planten zijn onze groendaken een combinatie van bloemenpracht en technisch vernuft.

In mijn nieuwsgierigheid naar de technische aspecten van  goedaangelegde planten-ballast op daken heb ik mij verdiept in de geluiddempende kwaliteiten er van, de beschermende factoren, economische winstgevendheid en niet in het minst de gezondheidsvoordelen van onze groendaken voor jou en je omgeving

Daarnaast ging mijn belangstelling sterk uit naar het creëren van extra habitat voor kleine dieren zoals vogels en insecten die nu steeds meer dreigen te verdwijnen met de wegkwijnende levensnoodzakelijke groenoppervlaktes met inheemse planten. 

Ik deel mijn ervaring graag met jou!

Het dak waarop jouw buren jaloers worden

Jouw dak ook groen en levend maken?🦋

Voor en na aanleg Groenpalet Groendak